Till fredagsmyset, till bröllopet, födelsedagsfesten, examen eller till konferensen. Oavsett vilket tillfälle det gäller är mingelmat alltid ett bra val eftersom det enkelt kan varieras efter önskemål. Dessutom kan man lät få tag på det överallt. Från saluhallen i Stockholm till den lilla närbutiken i Kiruna…Gästerna kan dessutom själva plocka det dom vill äta, och det är på många sätt trevligare än en ”vanlig” måltid.

Lätt att anpassa mingelmat i Stockholm

Stort eller litet sällskap, många olika alternativ eller bara ett fåtal. Mingelmat går att anpassa och utforma efter alla typer av önskemål och vill man inte beställa färdigt kan man enkelt fixa maten på egen hand. Det finns många roliga recept på plockmat att hitta på nätet men även mycket färdigt att köpa direkt i en vanlig matvarubutik. Vill man ha en lyxigare variant kan man beställa sin mingelmat från en lämplig cateringfirma. Dessa brukar gå att finna i alla typer av städer oavsett om man letar efter lätt mat till en stor konferens i Stockholm eller festlig mat till ett bröllop långt ute på landet.

Enkelt att få tag i

Mingelmat är som tidigare nämnt väldigt enkelt att få tag i, i stort sett var man än befinner sig. Är sällskapet inte så stort kan det vara en fördel att göra det mesta av jobbet själv eftersom det då kan bli något billigare men föredrar man att köpa färdigt så går det såklart lika bra. Är det ett större sällskap kan det dessutom vara skönt att köpa allting färdigt så att man sparar in tiden till annat, som att planera och fixa inför den där födelsedagsfesten eller vad det nu gäller. Mingelmat och plockmat av olika slag finns i regel att köpa hos större matvarubutiker oavsett om man bor i en småstad eller mitt i centrala Stockholm, som dock kanske har ett något större utbud.

Bättre än varma rätter

Visst kan det vara trevligt att servera varm mat på olika typer av tillställningar men det är också krångligt. Har man beställt färdig mat behöver den serveras direkt när den anländer och lagar man maten själv måste man hålla många bollar i luften samtidigt. Att servera kall mingelmat är en fördel av många anledningar, dels att den kan stå framme för gästerna att plocka själva, och dels är det inte lika stabbigt.