Skapa ett varmt, personligt och vackert avsked genom att anlita en begravningsbyrå i Helsingborg. Begravningsbyråer har stor vana av olika sorters begravningsceremonier och vet hur de kan anpassa sina alternativ så att de passar dig. Som anhörig är det ofta tungt att behöva gå igenom alla delar av begravningen, särskilt när det är mitt under sorgen. Men när du tar kontakt med en erfaren byrå behöver du inte vara själv. Istället kan du och begravningsbyrån samtala om hur du skulle vilja att begravningsceremonin såg ut. Vad tyckte den avlidne om i livet? Kanske var det musik eller natur? Det finns många möjligheter att hålla ett särskilt tema under begravningen eller kanske visa några filmklipp. Det beror också lite på om begravningen ska vara borgerlig eller kyrklig.

Borgerlig eller kyrklig begravning

Beroende på om den avlidne var kyrklig eller inte kan man alltså hålla en traditionell begravningsceremonin i kyrkan men även en borgerlig. En kyrklig begravning hålls av en präst och man kan få välja ut stycken ur psalmboken och liknande. För den som hellre vill ha en borgerlig begravning finns olika alternativ. I Helsingborg finns det flera kyrkor med kapell som kan användas för borgerliga begravningar. Du kan även välja att ha ceremonin någon annanstans, som i hemmet, i skogen eller vid havet.

Läs på

Det är svårt att hålla koll på alla delar som en begravning innefattar. Förutom administrativa bitar som bouppdelning och liknande, ska olika val göras. Det handlar bland annat om valet av kista, urna, blomsterarrangemang och liknande. Men förutom dessa saker ska även dödsannons fixas, begravningsgästerna bjudas in och kyrka eller lokal bokas. För att det ska gå så smidigt som möjligt i en svår sorgetid kan det vara bra att kolla upp en checklista för hur begravningar vanligtvis går till. Många större begravningsbyråer erbjuder såväl information som checklistor och prislistor på sina hemsidor. För dig som letar efter en begravningsbyrå i Helsingborg finns större byråer som Lavendla, Fonus och Jensenbegravning. Du kan även hitta mindre byråer. Kanske har du en vän eller bekant som använt sig av en byrå tidigare? Det kan vara värt att få tips och recensioner innan du bestämmer dig.