Bioline – italiensk hudvård när den är som bäst

Med över 40 års erfarenhet skapar Bioline hudvårdsprodukter av högsta kvalitet. Tack vare sina naturligt aktiva ingredienser och vetenskaplig forskning har företaget tagit en självklar position på marknaden inom hudvård.  

Framtidens hudvård

Bioline är ett innovativt företag med passion för framtidens hudvård. Till grund ligger många års erfarenhet av hudvårdsprodukter där forskning, utbildning och tester i flera steg säkerställer att produkterna håller vad som utlovas. Tillsammans jobbar bland annat farmaceuter, kemister och kosmetologer för att skapa framtidens hudvård.

Alla produkter genomgår grundliga tester innan de börjar säljas. Testerna består av två interna kontroller, sensorisk tolerans och produktupplevelse. Dessa två tester måste godkännas innan produkten testas i en tredje kontroll av en nationellt certifierad organisation. Därefter kan de börja säljas via återförsäljare.

I Bioline Jatòs sortiment finner du:

  • Professionella behandlingar
  • Hudvård för hemmabruk

Bioline skapar både hudvårdsprodukter för hemmabruk och hudvårdsprodukter för professionella behandlingar. I sortimentet för hemmabruk finns tillexempel rengöring, serum, peeling, dag- och nattkrämer samt olika serier som passar för olika hudtyper.

De aktiva ingredienserna varierar beroende på produkt. Exempelvis är AHA-syror för exfoliering, PHA-syror för återfuktning samt vitaminer för motverkning av ålderstecken några av de ingredienser som återfinns i Biolines produkter.

De professionella behandlingarna är djupverkande och syftar till att rikta in sig på olika problemområden så som ålderstecken och känslig hy. Det finns även behandlingar som är lystergivande och framhäver ansiktets bästa drag. Produkter för män finns både för professionella behandlingar och för hemmabruk. I utbudet hittas exempelvis:

  • Rengöringsmjölk
  • Ansiktskrämer
  • Antirynk-krämer
  • Återfuktande krämer
  • Krämer för extra känslig hy

För de som känner sig osäker på vilken produkt som passar bäst rekommenderas att tid bokas hos en hudterapeut. Dessa kan analysera huden och utifrån detta avgöra bästa behandling och produkt.

Bioline har nyss firat 40 år

Företaget är familjeägt och grundades i Italien för 40 år sedan. Idag är företaget ett väletablerat och omtyckt varumärke som kännetecknas av sin innovation, professionalism och italienska elegans. År 2019 firade Bioline 40 år och målet inför framtiden är att fortsätta skapa innovativa hudvårdsprodukter med samma passion och nyfikenhet som tidigare – med fokus på effektiva och hållbara formler och skönhetsbehandlingar.

För att fira de 40 framgångsrika åren valde företaget att identifieras med ett konstverk av en känd italiensk konstnär. Det är verket ”Un Popola di Volti” som är tillverkad av Lomer.