Att ta hjälp med städningen hemma, löpande eller vid enstaka tillfällen, är en lyx som allt fler väljer att unna sig. Med det har utbudet av städfirmor också blivit enormt och dessvärre finns en del oseriösa aktörer i branschen. Det finns med andra ord anledning att vara noggrann inför valet, så här följer dom viktigaste tipsen för dig som vill anlita en städfirma i Göteborg.

Hitta en seriös och pålitlig städfirma i Göteborg

Efterfrågan på städtjänster har blivit stor dom senaste åren och därmed finns också många aktörer i branschen. Göteborg är en av Sveriges största städer och genom en snabb sökning på nätet går det att se att utbudet är nästintill enormt bara där. För att ta reda på om en städfirma är seriös finns några kontroller att göra:

  • Kontrollera att dom har ett kollektivavtal
  • Ta reda om på det finns skatteskulder – kan göras via skattemyndigheten
  • Ring facket och kolla om det finns några klagomål från anställda
  • Ta reda på hur nycklar hanteras (om städning ska ske när ingen är hemma)
  • Begär referenser från tidigare kunder

Ju fler kontroller som görs, desto större är chansen att hitta en städfirma som håller det dom lovar. Du kan med fördel spana in https://www.sverigeco.se/ för mer information om städtjänster.

Andra saker att jämföra

Förutom att kolla upp ovan nämnda punkter finns även fler saker att kolla upp för den som vill försäkra sig om att hitta en seriös och pålitlig städfirma i Göteborg. Priset är till exempel viktigt för många så det kan vara bra att jämföra flera aktörer samt be om offerter från dessa, för att få en bra bild av vad den önskade tjänsten kan komma att kosta.

Just tjänsteutbudet kan också vara värt att kolla närmare på – om inte för att hitta en specifik tjänst så för att se vad som ingår och inte. En vecko- eller storstädning kan innehålla olika moment beroende på vilken städfirma som anlitas så där kan det vara värt att ”gräva” lite för att hitta den som passar bäst för som egna behoven och önskemålen.

Sist men inte minst kan det vara en god idé att kolla närmare på tillgängligheten. Populära firmor är ofta fullbokade och då behövs framförhållning. Det kan vara en fördel att välja en av dessa eftersom dom då troligen tillhör en av dom bättre, men det kan förstås också ställa till problem för den som önskar städhjälp snabbt.