Sjunga i studio - som teamaktivitet i Stockholm

Dags att dra ihop de anställda för spex och kul? En bra dag i det avseendet ska vara rolig och stärka band och relationer mellan deltagarna, och gärna inkludera någon form av samarbete. Ska man hitta en teamaktivitet i Stockholm kan det vara en god idé att spexa och sjunga i en professionell studio. I huvudstaden myllrar det av såväl mindre som större musikstudios dit ni kan gå för att spela in.

Vad innebär det att spela in i studio?

Det blir vad ni gör det till. Många väljer att ta en befintlig låt och skriva en egen text till den. Olika delar av framträdandet kan delas upp mellan olika personer i företaget. Ett tips är att välja en låt där det är naturligt att växla mellan solister och full kör, så att samtliga blir naturligt delaktiga i låten.

Det kan vara en utmaning att välja låt. Tänk på att ni också kan spela in flera låtar. Har ni repat på förhand, på kontoret, så hinner ni spela in mycket på kort tid. Att repa tillsammans på förhand kan vara roligt och en del av er teamaktivitet. Det ställer krav på organisation och innebär samarbete.

Att gå in i studio som teamaktivitet i Stockholm – var finns de?

Stockholm är en av Europas och världens största musikstäder. Här finns en hel del stora professionella studios – men det finns också mindre lokaler i källarvåningarna i staden. Många har en egen hemsida, och det enklaste är kanske att helt enkelt söka på nätet efter platser dit ni kan gå. Testa fraser som “musikstudio teamaktivitet Stockholm”, till exempel.

Lite större studios är ofta belägna en bit utanför stadskärnan. Det kan i sådana fall handla om en tunnelbane- eller taxifärd på en kvart – tjugo minuter. Men det bör inte vara några problem att hitta en lokal i centrala Stockholm, kanske i närheten av ert kontor. 

Lär er om inspelning

Om ni vill, går det säkerligen att ordna en snabb genomgång av utrustningen i studion. Hur fungerar ett mixerbord? Hur spelar man in elgitarrer och trummor? Om ni så önskar, och talar om det på förhand, kan det finnas möjligheter till genomgång och introduktion till inspelning och musikproduktion. Lycka till med er teamaktivitet – oavsett om det blir med musik eller inte.