Det finns förstås flera vägar att gå för att få jobb som läkare i Norge men det enklaste är troligen att registrera sig hos ett bemanningsföretag. De läkare som godkänns och anställs får tillgång till en portal där lediga uppdrag kan ses och det är sedan fritt att välja det som passar en själv. Läs mer om att arbeta som bemanningsläkare i grannlandet här.

Läkare kan hitta jobb i Norge via bemanningsföretag

Att ta jobb som läkare i Norge har blivit populärt bland svenskar och många väljer att göra det via ett bemanningsföretag. Processen är i många fall enklare än att söka jobb på ”vanligt” vis, bland annat eftersom det alltid är öppet för intresseanmälan. Efterfrågan är dessutom stor så för den med utbildning och legitimation brukar det gå relativt snabbt att komma i gång.

Det första steget för att göra det är att skicka in en intresseanmälan till ett bemanningsföretag. Därefter behövs en norsk läkarlegitimation, skattekort och personnummer för att kunna arbeta i landet. Detta är något som företaget hjälper till med, för att processen ska bli så snabb och smidig som möjligt.

När allt det administrativa är klart är det dags att söka uppdrag. Detta kan göras i företagets uppdragportal, där tillgängliga uppdrag för tillfället syns. Vanligen finns många olika uppdrag att välja bland – på olika platser, med olika omfattning och så vidare.

Hög ersättning och flexibla arbetstider

En av dom många fördelar som finns med att ha jobb som läkare i Norge är att det för dom flesta ger en bra lön. Läkare med fast jobb i Norge tjänar i snitt ca 10 – 15 % mer än i Sverige men genom att jobba inom bemanning är lönerna ofta ännu högre. Hur hög ersättningen är beror dock bland annat på följande:

  • Område
  • Kompetens
  • Uppdragets omfattning

Tillsammans med konkurrenskraftig ersättning erbjuds också stor flexibilitet. Det går att jobba mycket eller lite, inom ett speciellt område eller runt om i hela landet samt att det finns möjlighet att välja mellan både långa och korta uppdrag. Kort och gott går det att skräddarsy sin arbetssituation nästan hur som helst och samtidigt få en bättre lön än vad en fast anställning skulle kunna ge.

För den som känner sig sugen på att söka jobb som läkare i Norge är alltså det första steget att skicka in en intresseanmälan till ett bemanningsföretag. Vid ett godkännande är det sedan bara att komma i gång med uppdragen.