Att beställa cateringtjänster kan vara en skrämmande uppgift om du inte är van vid att göra detta. Detta gäller inte minst om det är den allra första gången som du ska göra en sådan beställning. Men det behöver faktiskt inte vara särskilt svårt att beställa catering i Stockholm. Detta oavsett om beställningen avser sådana tjänster till ett företagsevent, ett bröllop eller en mindre privat tillställning. Läs vidare så tipsar vi dig om hur du kan gå tillväga!

Beställ catering i Stockholm i 4 enkla steg

Dessa är några handfasta tips som kan vara till hjälp när du ska beställa catering i Stockholm:

  1. Analysera ditt behov. Innan du börjar leta upp cateringfirmor att kontakta bör du först göra en behovsanalys. Fundera på vilken typ av evenamang det är som du ska stå värd för och hur många gäster som kommer. Försök även att ta hänsyn till vilken typ av lokal evenemanget äger rum i samt om vissa gäster kan tänkas ha särskilda kostbehov. Utifrån denna information kan du i nästa steg sålla agnarna från vete och hitta en leverantör som matchar ditt behov.
  2. Hitta rätt leverantör. När du har gjort en behovsanalys är det dags att börja sökandet efter den rätta leverantören i ditt område. Du kan med fördel be vänner och bekanta om rekommendationer. Dessutom kan du göra en sökning på webben på till exempel catering i Stockholm. Läs recensioner och ta en titt på de olika aktörernas menyer och priser.
  3. Be om en offert. Har du valt en leverantör av cateringtjänster att kontakta? Bra, då kan du be denne om en offert på de tjänster som du är i behov av. Se till så att offerten är så noggrann som bara är möjligt och ställ frågor om någonting skulle vara oklart.
  4. Bekräfta bokningen. När du har kommit överens med cateringfirman om meny, prissättning och vilka tjänster de ska tillhandahålla är det dags att bekräfta bokningen. Se också till att bekräfta hur många gäster som kommer för att försäkra dig om att din uppskattning för detta är korrekt. Kontrollera även om någon typ av specialkost behöver tillhandahållas.